توقف کامل معاملات مغایر با اصل نقدشوندگی است
سیاوش وکیلی؛ کارشناس بازار سرمایه ایران در برنامه رادیو گفت و گوی اقتصادی رادیو گفتگو در خصوص چالشهای بازار سرمایه گفت: بازار سهام یک بازار پویا بوده و همانند یک موجود زنده هر لحظه با چالشهای متفاوتی رو به رو میشود. آنچه در اقتصاد کشور رخ میدهد به طور قطع در بورس نیز تاثیرگذار است. همواره با بروز و ظهور عواملی بازار سرمایه دچار افت و خیزهایی میشد، البته این عوامل داخلی بودهاند؛ اما روند کاهشی هفته اخیر تاثیرگرفته از یک رویداد خارجی بوده که ارتباطی هم با کشور ما نداشته است.
وی در ادامه افزود: اما باید این نکته مورد بررسی قرار گیرد که چرا یک عامل خارجی توانسته تا به این میزان تاثیرگذار باشد. معتقد هستم این روند به ماجرای بورس استانبول مربوط شد. واقعیت موجود این است که فضا به سمتی پیش رفته که واکنش کاربران شبکههای اجتماعی بسیار تاثیرگذار شده بر همین اساس نیز طیفی از این کاربران خواستار تعطیلی بورس شدند و همین عامل سبب بروز روند نزولی بازار شد. این مسئله باید عارضه یابی شود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: برخی خواستار تعطیلی بورس شدند تا سرمایه سرمایهگذاران آسیب کمتری ببیند؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که توقف کل معاملات یک ابزار برای استفاده روزمره نیست. برای همین هم در اختیار شورای عالی بورس قرار داده شده است. ما در روزهای بسیار دشوارتر از این مسئله نیز از این ابزار استفاده نکردیم. باور دارم در رویداد اخیر موضوع فراتر از اینها بوده و به زیر ساختهای اقتصادی باز میگردد.
سیاوش وکیلی افزود: در چنین فضایی به طور قطع مدافع این مهم هستم که نباید جلو نقدشوندگی بازار را گرفت. این نشان دهنده عدم اطمینان در بازار سرمایه است. مردم اعتماد کرده آمدند و بعضاً نتیجه عکس گرفتند. در تمامی جوانب و در تمامی حوزههای جامعه تصمیمگیری کوتاه مدت شده است. زیر ساختهای کشور با مشکل مواجه بوده و هیچکس نمیداند تصمیمگیران چه تصمیماتی خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: مباحثی که در خصوص بازارگردانی مطرح میشود هم از جمله نکاتی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم. 20 شهریور ماه سال 99 برمبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی این تصمیم اتخاذ شده. جامعه سهامداران ما به یکباره به 50 میلیون نفر رسید بر همین اساس بازارگردانی موضوع پیچیدهای نبوده است. اما هر چیزی را باید در شرایط مکانی و زمانی خود سنجید. این بازار پویا بوده و نمیتواند یک عاملی باشد در حقیقت مجموعهای از اقدامات را میطلبد.
ایشان در رابطه با تغییر قانون بازار سرمایه با بیان اینکه 18 سال از تصویب قانون میگذرد خاطرنشان کرد: طی این سالها بازار به بلوغ رسیده است؛ در حال حاضر پیشنویسی داریم که متاسفانه بر خلاف اصول استاندارد پیش رفته و نظرات اغلب کارشناسان اخذ نشده است و بهتر است با اخذ نظر فعالان مختلف بازار سرمایه اصلاح قانون بازار سرمایه در قالب یک لایحه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
ویدنو کامل مصاحبه در ذیل قابل مشاهده است:
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران می باشد.